Economie

CONDUCEREA ANSA CONSIDERĂ CĂ REFORMELE INTERNE DAU REZULTATE, ÎN POFIDA CRITICILOR FOȘTILOR ANGAJAȚI

22 aprilie, 2024

Directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară (ANSA), Radu Musteață, consideră că reformele interne, începute după preluarea conducerii, dau rezultate. Potrivit INFOTAG, șeful instituției a declarat acest lucru la o conferință de presă luni.

Musteață a spus că în timpul schimbării conducerii Agenției în 2021, doar 23% dintre angajați au trecut testul de integritate. Unii dintre conducătorii birourilor teritoriale ANSA „au lucrat acolo timp de decenii, s-au înrădăcinat și au făcut ceea ce nu se încadra deloc în politica și obiectivele stabilite de conducerea centrală”.

„Având în vedere rezultatele testelor de integritate și activitatea lor, s-a decis să le oferim posturi de conducători ai altor birouri teritoriale pentru a-i transfera de acolo. Dar această ofertă nu a fost acceptată, așa că au părăsit Agenția”, a spus Musteața.

Șeful ANSA a remarcat că în 2021 s-a decis să se reducă personalul birourilor teritoriale și să se reducă numărul acestora la zece. După spusele sale, foștii angajați s-au adresat instanței, și au fost reinstalați în funcții care, după reorganizare, nu mai existau.

„Li s-a oferit să ocupe alte posturi vacante, dar, din păcate, această ofertă nu a fost acceptată”, a spus directorul.

În opinia sa, nemulțumirea foștilor angajați este legată de reducerea birocrației din Agenție - renunțarea la diverse certificate pentru produsele vegetale și zootehnice. De asemenea, potrivit spuselor sale, ANSA trece activ la formatul digital al documentelor de aprobare, „toate tranzacțiile cu agenții economici se desfășoară în format digital, nu cash”.

„Vreau să mă adresez tuturor agenților economici, angajații ANSA nu iau bani cash, deoarece ne-am retras de la casele de marcat”, a subliniat Mustiața.

Înainte, foștii angajați ai Agenției, care dețineau funcții de conducere în birourile teritoriale, inclusiv medici veterinari, au criticat conducerea ANSA, plângându-se că au fost concediați din funcțiile lor din cauza divergențelor cu politica directorului actual.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.