Economie

ENERGOCOM A CÂȘTIGAT LICITAȚIA PENTRU LIVRAREA DE GAZ NATURAL ÎN LUNA MAI CĂTRE OPERATORUL NAȚIONAL - COMPANIA MOLDOVAGAZ

23 aprilie, 2024

Compania de stat Energocom va furniza gaz natural în luna mai către operatorul național al Moldovei - compania Moldovagaz, în care Gazprom deține 50% din acțiuni. Potrivit agenției INFOTAG, Energocom a câștigat marți licitația Moldovagaz pentru furnizarea de gaz natural în luna mai prin intermediul platformei de tranzacționare BRM East Energy.

”Moldovagaz, în calitate de furnizor de servicii publice, în contextul respectării prevederilor legii 'Despre gazul natural', în scopul echilibrării între prețul minim de achiziție și asigurarea gazului pentru consumatorii finali, a inițiat achiziționarea acestuia pentru mai 2024 prin intermediul platformei de tranzacționare BRM East Energy”, - a scris președintele consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram, informând că furnizorul de gaz a fost desemnat ca fiind Energocom în urma licitației.

”Conform condițiilor licitației, prețul de livrare va fi stabilit în ultima zi a lunii aprilie 2024. Formula prețului va fi legată de indicele TTF front month index”, - a scris Ceban.

Vadim Cheban a remarcat că Moldovagaz, sub conducerea sa, va continua să achiziționeze gaz natural pentru consumatorii săi la cele mai mici prețuri oferite pe piață.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.23 17:32 David
    Nu cred in asa rezultat, socot ca gaz de la Gazprom a fost mult mai eftin...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.