Politics

SONDAJ: ÎN CAZUL ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE, DOUĂ PARTIDE ȘI UN BLOC ELECTORAL AR PUTEA ACCEDE ÎN PARLAMENT

06 march, 2024

În cazul alegeriilor parlamentare anticipate, două partide și un bloc electoral ar avea șanse să intre în noul parlament. Conform datelor unui sondaj sociologic realizat de compania CBS-AXA la comanda IDIS Viitorul, așa cum relatează INFOTAG.

Potrivit rezultatelor prezentate miercuri, partidul de guvernământ (PAS) ar obține 22,7% din voturile respondenților, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - 19,4%, iar partidul „Șansă” - 6,7%. Celelalte partide nu depășesc pragul de 5%.

Cu toate acestea, 33,8% dintre respondenți au avut dificultăți în a răspunde sau nu ar fi participat la vot.

Dacă luăm în considerare doar pe cei care s-au decis, PAS ar obține 34,3%, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - 29,3%, iar „Șansă” - 10,1% (următorul pe listă, „Partidul Nostru”, se află la „pragul” de trecere cu 4,7%).

În cazul alegerilor prezidențiale, 29,8% dintre respondenți ar vota pentru actualul președinte Maia Sandu, iar 14,8% - pentru fostul președinte Igor Dodon, 8,5% - pentru Ilan Șor. Peste 20% nu s-au decis.

Dacă luăm în considerare doar pe cei care s-au decis, Sandu obține 38,4%, Dodon - 19%, Șor - 11%.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 7-12 februarie, printre 1104 persoane. Autorii afirmă că marja de eroare este de 3%.

Add Comment

Add Comment

  • name
  • email
  • message
Thanks!
Your comment will be published after administrator approval.