Politică

​MUNTEANU: TREBUIE CEL PUŢIN SĂ AVEŢI BĂRBĂŢIA SĂ SPUNEŢI CĂ VREŢI ALEGERI ANTICIPATE

12 ianuarie, 2016

În ultimele două luni în care s-a încercat formarea unei noi alianțe de guvernare, democrații, liberalii și grupul Leancă au fost ostaticii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care a blocat negocierile dorind alegeri anticipate. Aceasta este una din concluziile ultimei emisiuni În Profunzime de la Pro TV.

Vicepreședinte Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, a declarat în cadrul emisiunii că cetăţenii nu trebuie să sufere din cauza că PLDM vrea alegeri anticipate. “Ultima divergență a fost cine să desemneze primul ministru. Eu am participat la toate ședintețe de negocieri. Ultima decizie a consiliului a fost stabilită în felul următor, participăm necondiționat sau participăm condiționat la coaliție, dacă ne dați nouă primul ministru. Acum voi stați și unii spun așa, dacă nu ne dați primul ministru, gata, finita la comedia, ne transformăm din partid politic în sectă, martorii lui Filat și stăm acolo și nu mergem mai departe. Rămâneţi partid politic”, i-a îndemnat Munteanu.

PLDM trebuie cel puțin să aibă bărbăția să spună că vor alegeri anticipate, consideră Valeriu Munteanu.

În cadrul aceleaşi emisiuni deputatul democrat, Sergiu Sârbu i-a reproşat vicepredintelui PLDM, Iurie Ţap că PLDM a blocat negocierile şi acum nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru criza în care a ajuns Republica Moldova, dar împinge ţara în alegeri anticipate şi în haos total. “Erau stabilite toate obiectivele, programul de guvernare, dar voi a-ți hotărît că a-ți privatizat funcția de prim-ministru și a-ți blocat negocierile timp de două luni. Am ajuns în halul în care am ajuns”, i-a reproşat Sârbu.

El a mai adăugat, cu referire la deputaţii PLDM care au semnat declarația prin care anunță că sunt gata să voteze pentru un Guvern PDM, că decizia lor vine deoarece “nu vor să facă acel joc murdar a unor lideri de la PLDM care vor anticipate, care vor să se joace cu Platforma DA, cu Sturza, cu nu știu ce și vor să aducă țara într-un haos total”.

În alt context, referindu-se la lipsa de cvorum la votul de învestitură a cabinetului Sturza, Valeriu Munteanu a subliniat că acest rezultat ar fi fost la fel în orice altă ţară. În momentul în care cineva crede că este mai deştept decât altcineva şi vine pe uşa din spate cu candidaţi comozi, cu liste comode şi crede că o să-i pună cuiva sula-n coaste, exact în orice altă ţară rezultatul este acelaşi, crede Munteanu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.01.12 10:36 Tim
    Acestea nu sunt politicieni sunt doar niste afaceristi murdari

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.