Politică

​MOLDOVA TREBUIE FINANŢATĂ ÎN DEPENDENŢĂ DE CURSUL REFORMELOR, NU DE PROMISIUNI – LIDERUL PLDM

10 februarie, 2016

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Valeriu Streleţ, consideră că „fără susţinerea partenerilor europeni, Republica Moldova nu are cum să se menţină pe linia de plutire”. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta el a declarat la întrevederea cu raportorul Parlamentului European pentru Moldova, deputatul lituanian, Petras Austrevicius.

„Partenerii europeni ar trebui să acorde asistenţă Moldovei, dar doar cu condiţia implementării reformelor. Acest suport urmează a fi condiţionat de gradul de înaintare pe calea reformelor, şi nu de promisiuni de realizare a lor. În calitatea sa de partid de opoziţie, PLDM va monitoriza strict acţiunile guvernării şi va face presiuni pentru ca aceasta să implementeze cât mai urgent reformele ce rezultă din Acordul de Asociere, în special pe domeniile justiţiei şi combaterea corupţiei”, a declarat Streleţ.

Potrivit spuselor sale, lipsa paşilor concreţi în reformarea justiţiei, în consolidarea sistemului bancar, dezrădăcinarea corupţiei şi scoaterea din captivitate politică a instituţiilor statului au condus la aprofundarea crizei politice şi economice în care se află ţara, la pierderea încrederii populaţiei în capacitatea politicienilor de a rezolva problemele ţării.

„Ţara noastră se confruntă cu o situaţie fără precedent: puterea este discreditată, instituţiile statului sunt subordonate unui singur partid, care tinde să preia controlul total în stat. Această putere nu este nici reprezentativă, nici nu are legitimitate”, consideră liderul PLDM.

Potrivit spuselor sale, această situaţie poate fi depăşită doar prin „abordări sincere şi rapide, schimbări radicale în domeniile vitale”.

„Sunt necesare reforme reale şi eficiente, nu mimare a reformelor, cea ce ar putea declanşa explozii de revoltă socială de o şi mai mare amploare”, consideră Valeriu Streleţ.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.