Politică

​CANDIDATUL LA PREŞEDINŢIE DIN PARTEA „PARTIDULUI NOSTRU” A DEPUS LA CEC LISTELE CU SEMNĂTURI

22 septembrie, 2016

Candidatul la funcţia de preşedinte din partea „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, joi a depus la CEC listele cu semnături. Potrivit agenţiei INFOTAG, în total au fost colectate 25 mii de semnături din 30 de localităţi din 29 de raioane.

„Am colectat semnăturile fără să ne grăbim, le-am colectat cinstit. Ca partid de opoziţie, înţelegem că nu avem dreptul de a greşi la pregătirea documentelor. Atitudinea oamenilor faţă de colectarea semnăturilor a fost una normală, fără agresiune”, a menţionat Ciubaşenco.

El a precizat că la colectarea semnăturilor, „Partidul Nostru” a respectat pe deplin legea, „ceea ce nu poţi spune la fel despre partidele de la guvernare”.

„Ştim ştim că activiştii Partidului Democrat colectează semnături pentru cel puţin trei aşa-numiţi „candidaţi independenţi”. Ei lucrează după principiul: „Pentru sine şi pentru acela!”, a spus Ciubaşenco.

Consilierul municipiului Chişinău, membrul staff-ului electoral al lui Ciubaşenco, Ilian Caşu, a calificat aceste metode de lucru ale PDM drept „dezordine”.

„Partidul Nostru nu se îndepărtează de procedura legală. În acelaşi timp, alte formaţiuni folosesc şi metode inadmisibile de colectare a semnăturilor, dar şi resurse administrative. Pentru a clarifica situaţia cu cheltuielile financiare la etapa colectării semnăturilor, pe 23 septembrie partidul va prezenta raportul financiar. Vrem să fim deschişi în faţa alegătorilor, pentru că nu folosim metode ilegale pentru a ne atinge scopurile”, a spus Caşu.

Ciubaşenco a comunicat că pentru colectarea semnăturilor s-au cheltuit circa 400 mii lei.

„Acestea sunt cheltuieli pentru benzină, pentru calendare şi publicitate pentru candidatura mea în reţelele de socializare”, a spus el, subliniind că partidul nu a plătit nimic celor care au semnat în susţinerea candidaturii sale.

Dumitru Ciubaşenco a devenit cel de-al şaselea candidat care a depus listele cu semnături pentru a-şi înregistra candidatura. CEC a înregistrat deja patru candidaţi. Termenul de depunere la CEC a semnăturilor colectate expiră la 29 septembrie.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2016.09.22 14:14 Ilona
    Un viitor prosper pentru tara este Ciubasenco, chiar daca multor nu le place, place in schimb poporului
  2. 2016.09.22 14:44 Maia
    Inca un vot sunt eu, Felicitari, tare mult apreciez lucru depus de Partidul Nostru si Ciubasenco
  3. 2016.09.22 16:35 Fima
    El trebue oleaca mai mult ca dl Dodon, si in turul doi sa schistiga dl Ciubasenco, de ce nu?
  4. 2016.09.22 16:57 Egor
    Fima foarte corect, el trebuie sa ajunga neaparat in fruntea tarii
  5. 2016.09.22 20:07 Svetlana
    Ciubasenco e un fel de as in miinica PN-ului, e bine cind mai avem si un candidat bravo, ca de alt fel nu aveai din cine alege
  6. 2016.09.23 08:36 OLesea
    El este foarte si foarte bun candidat, noi, alegatorii suntem prost...si nu votam corect!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.