Politică

DEPUNEREA CERERII DE ADERARE A MOLDOVEI LA UE ESTE SCOPUL PRIMORDIAL AL LUI MARIAN LUPU ÎN CALITATE DE CANDIDAT LA PREŞEDINŢIE

17 octombrie, 2016

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că în următorii patru ani Moldova trebuie să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, la prezentarea platformei sale electorale.

„Scopul primordial al meu în calitate de viitor președinte este depunerea cererii de aderare la UE. Noi nu doar că ne asumăm astfel de responsabilităţi, dar intenţionăm să creăm toate premisele pentru aceasta”, a subliniat Lupu.

Printre priorităţile platformei sale electorale se numără: cooperarea cu diaspora, dezvoltarea parteneriatului stat-biserică în ceea ce ţine de valorile general-uman, dezvoltarea economiei, a tehnologiilor informaţionale, crearea locurilor de muncă, menţinerea păcii civile şi a stabilităţii în ţară, consolidarea statului de drept, reintegrarea Transnistriei în componenţa RM, asigurarea ordinii şi securităţii cetăţenilor, menţinerea statutului de neutralitate.

„Toate aceste probleme sunt importante în aceeaşi măsură, ele toate se află pe orizontală. Toate acestea pot fi realizate doar în cadrul realizării proiectului strategic – integrarea europeană a Moldovei. Anume aceasta este resursa noastră de bază şi platforma ideală pentru soluţionarea problemelor interne. „Moldova puternică, Moldova prosperă” este sloganul nostru, care garantează succesul”, a declarat Lupu.

El a menţionat că aceste sarcini vrea să le realizeze împreună cu echipa PDM, deoarece „alegerile prezidenţiale nu reprezintă doar o competiţie a personalităţilor, ci şi o competiţie a echipelor şi a programelor lor”.

„În această campania nu mă veţi auzi spunând „Eu”. Doar o sinergie între Parlament, Guvern şi preşedinte este garanția eficienței muncii noastre și rezultate concrete, bune pe care ni le propunem”, a declarat candidatul la funcţia de preşedinte.

El a fost susţinut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care a subliniat că „Lupu este cel mai potrivit candidat la funcţia de preşedinte”.

„Anume el este omul care poate să construiască, nu să distrugă, să soluţioneze problemele, nu să le creeze”, susţine Candu.

La rândul său, premierul Pavel Filip, care a venit şi el la prezentarea platformei electorale, a atras atenţia la faptul că Marian Lupu este economist de profesie.

„Ţara are nevoie anume de un asemenea om. Am făcut multe lucruri în ultimele luni. Am readus încrederea în Moldova, ne aflăm pe ultima sută de metri, ba chiar pe ultimii zece metri pentru semnarea Memorandumului cu FMI. Un preşedinte cu cunoştinţe şi experienţă economică este anume ceea de ce are nevoie Moldova pentru ca împreună cu Guvernul să soluţioneze problemele ţării”, a declarat Filip.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.17 17:54 Alina
    Lupu - Da! Sandu - Nu!Dodon - nu stiu! Ciubasenco - slab!
  2. 2016.10.17 19:22 Ilies
    Lupu trebue sa fie pregatit pentru or ce scenariu, chiar legat de proteste inpotriva victoriei la alegeri PDM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.