Politică

CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE MARIAN LUPU ŞI-A RETRAS CANDIDATURA ÎN FAVOAREA CANDIDATULUI OPOZIŢIEI DE DREAPTA, MAIA SANDU

26 octombrie, 2016

Candidatul la funcţia de preşedinte al Moldovei din partea Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că îşi retrage candidatura în favoarea candidatului opoziţiei de dreapta, liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, în cadrul unui briefing de presă.

„Republica Moldova trebuie să-şi continue parcursul european, să desfăşoare reforme, să menţină stabilitatea în ţară, să promoveze interesele ţării peste hotare. Anume acesta şi este interesul naţional. Nu contează cum îl cheamă pe preşedinte, important este ca Moldova să-şi continue parcursul european. Reieşind din aceste interese ale statului, am decis să mă retrag din cursa electorală pentru a susţine candidatul forţelor de dreapta Maia Sandu”, a declarat Lupu.

El a subliniat că motiv pentru această decizie au servit sondajele de opinie din ultimul timp, potrivit cărora ideea integrării europene se bucură de o popularitate tot mai mare, iar interesul pentru Uniunea Vamală a scăzut.

„Desigur, aici este şi meritul nostru, meritul Partidului Democrat. Sondajele arată că eu şi candidatul comun al opoziţiei de dreapta, Maia Sandu, avem cam aceleaşi şanse de a ajunge în turul doi al alegerilor. Diferenţa dintre noi este în limita marjei de eroare. Cu toate acestea, sondajele arată că în turul doi Maia Sandu are șanse mai mari să-l învingă pe candidatul forţelor antieuropene, pe liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon. Având în vedere aceste analize, am luat decizia să mă retrag din cursa electorală”, a precizat Lupu.

Alegerile Preşedintelui vor avea loc pe 30 octombrie. La scrutin vor participa deja nouă candidaţi. După retragerea candidaturii lui Marian Lupu, în turul doi cel mai probabil vor ajunge Igor Dodon şi Maia Sandu.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.26 19:42 Igor
    Asta este o hotarire pragmatica, acuma este clar, ca PDM nu este number one in Moldova.
  2. 2016.10.26 19:45 Violeta
    Eto nazivaetsea - uiti crasivo ot pozora...
  3. 2016.10.26 19:48 Alexandra
    Doana sandu spune ca nu are nevoe de asa sustinerea, da Lupu spune - nu, noi te sustinem - vrei sau nu vrei. Nu stiu, asta nu are nimic comun cu cinceritatea si omenirea.
  4. 2016.10.26 20:12 Sima
    El singur nu poate sa face nimic, chiar cu gramade de bani...
  5. 2016.10.26 20:13 Victor
    Nu cred, ca dl Lupu este vina, vina este alt cineva in partidul.
  6. 2016.10.26 20:16 Roi
    Nu i kak teperi vsemu voiscu scazati, a glavnoe, obiasniti vse eto?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.