Politică

DIASPORA MOLDOVENEASCĂ DIN ITALIA L-A ÎNTÂLNIT PE IGOR DODON CU PROTESTE

06 noiembrie, 2017

Președintele Igor Dodon a anulat întrevederea la Roma cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti. Potrivit agenţiei INFOTAG, întâlnirea ruma să aibă loc duminică, după serviciul divin la biserica „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina”, unde a participat Igor Dodon împreună cu familia.

Moldoveni care locuiesc în Italia l-au întâmpinat pe şeful statului cu proteste. Cîţiva zeci de moldoveni s-au adunat în faţa bisericii cu drapelele Moldovei şi României. Ei ţineau pancarte cu mesajele: „Nu vă jucaţi cu poporul!”, „Unirea (cu România – „I”) inevitabilă”, „Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac!”, „Ţara arde, dar delegaţiile călătoresc”. Totodată, protestatarii scandau „Noi suntem români!”.

Pe pagina sa de facebook, Igor Dodon nu a anunţat motivele pentru care a fost anulată întâlnirea cu migranţii din Moldova. El a menţionat că „duminică a participat la Sfânta Liturghie din Biserica ortodoxă „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina” de la Roma, oficiată de conducătorul parohiilor ortodoxe din Italia, Episcopul Matei”.

„Am exprimat recunoştinţă părintelui Matei pentru că se îngrijeşte de hrana spirituală a moldovenilor aflaţi departe de Patrie. Am dăruit bisericii de la Roma icoana a 12 Sfinți moldoveni și, totodată, am informat reprezentanții bisericii, dar și enoriașii despre faptul că ieri am abordat cu conducerea Sfântului Scaun subiectul deschiderii mai multor localuri pentru bisericile noastre creştin-ortodoxe pe teritoriul Italiei”, a menţionat Dodon.

Cetăţenii Moldovei, prezenţi la serviciul divin au spus că după Liturghie Igor Dodon le-a vorbit în limba română, iar episcopului Matei i-a dăruit icoana, vorbind în biserică în limba rusă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.