Politică

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ŞI ŞEFUL MISIUNII OSCE S-AU PRONUNŢAT PENTRU DESFĂŞURAREA UNEI RUNDE DE NEGOCIERI ÎN FORMATUL „5+2”

23 octombrie, 2018

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi şeful Misiunii OSCE în RM, Claus Neukirch, s-au pronunţat pentru desfăşurarea unei runde de negocieri pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta şeful statului a scris pe pagina sa de facebook.

El a menţionat că în cadrul primei întrevederi cu noul şef al Misiuni OSCE, i-a urat succes domnului Claus Neukirch în îndeplinirea mandatului, exprimându-ţi încrederea că, „odată cu numirea sa în această funcție, procesul de reglementare a conflictului transnistrean va cunoaște o nouă etapă”. Preşedintele a amintit că „domnul Neukirch a activat în componența Misiunii la Chișinău în perioada 2004-2011 și cunoaște bine problematica noastră”.

„În cursul dialogului, am discutat subiecte cu privire la situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special, despre măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Am fost unanimi în opinia că toți participanții procesului de reglementare trebuie să continue acțiunile comune în vederea realizării cât mai rapide a înțelegerilor încheiate pe marginea pachetului de măsuri coordonat, menit să consolideze încrederea între cele două maluri ale Nistrului. De asemenea, am discutat despre necesitatea organizării unei noi întrevederi în formatul de negocieri „5+2”, în cel mai scurt timp”, a subliniat Dodon.

El s-a pronunţat pentru „o cooperare cât mai activă cu OSCE precum şi pentru reluarea procesului politic de reglementare a diferendului transnistrean”.

Potrivit Preşedintelui, şeful Misiunii OSCE „a salutat succesele înregistrate în promovarea „Pachetului celor 8 puncte”, coordonate de Chișinău şi Tiraspol la data de 4 ianuarie 2017, în cadrul întrevederii de la Bender, şi a susținut eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, care au drept scop avansarea procesului de reglementare”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.