Politică

​PREŞEDINTELE IGOR DODON S-A ÎNTÂLNIT PE RÂND CU AMBASADORII RUSIEI ŞI SUA

27 martie, 2019

Preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit miercuri, pe rând, cu ambasadorii Rusiei şi SUA în Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe pagina sa de facebook că la întrevederea cu Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasneţov, a făcut un schimb de opinii cu privire la dezvoltarea relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și despre situația internă din RM.

„Am salutat faptul că în Rusia au demarat activitățile de marcare a Anului Republicii Moldova în Federația Rusă. Astfel, în aceste zile, la Moscova, organizația obștească ”Pentru prietenia dintre Moldova și Rusia” a organizat o Seară a prieteniei cu participarea reprezentanților organizațiilor obștești din Moldova și Rusia. Urmează ”Forumul oamenilor de afaceri” de la Kursk, ”Festivalul Culturii Moldovenești” de la Sankt Petersburg – evenimente ce vor avea loc în luna aprilie curent”, a scris Dodon.

Preşedintele şi-a exprimat satisfacția în legătură cu desfășurarea în Moldova a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

„În alt context, l-am informat pe oficialul rus despre dialogul inițiat de mine cu liderii principalelor forțe politice parlamentare în vederea depășirii blocajului politic postelectoral. Am fost unanimi în opinia că discuțiile demarate vor impulsiona procesele politice și vor contribui la determinarea partidelor respective în luarea unei decizii finale privind crearea unei majorități parlamentare, or organizarea alegerilor anticipate”, a scris Preşedintele.

Tot miercuri Dodon s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

„Am discutat chestiuni ce țin de dezvoltarea dialogului bilateral în toate domeniile de interes comun. În cadrul discuției referitor la politica internă a țării noastre am fost unanimi în opinia că platforma de negocieri, propusă de către Președinte, va crea condiții favorabile pentru apropierea pozițiilor forțelor parlamentare și va contribui la configurarea legitimă a unei majorități parlamentare și a noului Guvern”, a scris Preşedintele.

După cum a informat anterior agenția INFOTAG, marți, 26 martie, Președintele a avut consultări cu liderii Partidului Socialiştilor și Partidului Democrat, care au 35 și, respectiv, 30 de mandate, precum și blocul ACUM, care are 26 de mandate. Dacă Parlamentul nu ia nicio hotărâre de la prima sa şedinţă în termen de 90 de zile, iar noul Guvern nu va fi aprobat în termen de 45 de zile de la numirea candidatului la funcția de premier, Președintele este obligat să dizolve legislativul, anunţând alegeri anticipate.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.27 16:18 Penrea
    Prea des dl Dodon sa face asa, nu este frumos!
  2. 2019.03.27 16:21 Maria
    Mai bine dialog de chit confrontatie!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.