Politică

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ŞI AMBASADORUL SUA „AU FĂCUT SCHIMB DE OPINII CU REFERIRE LA ULTIMELE TENDINȚE DIN POLITICA INTERNĂ”

16 aprilie, 2019

La întâlnirea de marţi, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi Ambasadorul SUA în RM, Dereck Hogan, „au făcut schimb de opinii cu referire la ultimele tendințe din politica internă”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat Dodon pe pagina sa de facebook.

„La inițiativa părții americane, am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dereсk J. Hogan. Am examinat situația și am făcut un schimb de opinii cu referire la ultimele tendințe din politica internă a țării noastre, după aproape două luni de la alegerile parlamentare”, a menţionat Preşedintele RM.

Potrivit lui, „a fost discutat un spectru larg de subiecte privind agenda relațiilor bilaterale, subliniind necesitatea consolidării acestora”.

„În contextul politicii externe, am subliniat importanța promovării în continuare a relațiilor echilibrate cu partenerii noștri atât din Est, cât și din Vest, în baza statutului de neutralitate permanentă, ținând cont de interesele naționale ale Republicii Moldova”, a evidenţiat Dodon.

Potrivit serviciului de presă al Președintelui, în cele 50 de zile de la alegeri, Igor Dodon s-a întâlnit de cinci ori cu Ambasadorul SUA. De fiecare dată el îl asigură pe diplomat de angajamentul său față de “o politică externă echilibrată, dezvoltarea relațiilor Moldovei atât cu Estul, cât și cu Vestul”.

După alegerile parlamentare, Dereck Hogan a lansat un apel către politicienii moldoveni de a forma o coaliție de guvernământ bazată pe voința cetățenilor, “pentru a păstra în acest fel cursul european al dezvoltării țării”. Această declarație a fost criticată de reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.16 11:29 Vlad
    Dodo are temelia din partea SUA, de ce?
  2. 2019.04.16 14:33 Stanislav
    Ce inseamna pozitia activa dl Dodon!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.