Politică

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR VA DESEMNA UN CANDIDAT PENTRU FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU PENTRU FORMAREA UNUI GUVERN: POLITOLOG

10 februarie, 2021

Analistul politic Vladislav Kulminski consideră că Partidul socialiștilor (PSRM) va desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru și va încerca să formeze un guvern. Potrivit INFOTAG, el a spus acest lucru marți seara într-o emisiune a postului TV8.

El susține că socialiștii vor încerca să formeze un guvern pentru a evita alegerile anticipate, în pofida declarațiilor recente ale liderului lor Igor Dodon, că deputații PSRM nu vor vota pentru noul guvern.

Potrivit acestuia, PSRM a efectuat un sondaj închis, care arată că nu vor lua mai mult de 20 de mandate la alegerile anticipate.

"Dacă PSRM merge la alegeri, riscă să piardă toate pârghiile de influență pe care le păstrează în structurile puterii executive, la întreprinderile de stat, unde oamenii săi controlează schemele de corupție", a subliniat politologul.

„Socialiștii pot găsi un „prim-ministru interimar” pentru a forma un guvern”, a remarcat expertul, considerând că candidatul PSRM la funcția de prim-ministru nu va fi Dodon sau niciunul dintre liderii socialiști.

„Președintele Maia Sandu nu va fi de acord cu astfel de candidați. În acest caz, socialiștii pot începe procedura de punere sub acuzare, dar acest lucru nu este favorabil pentru ei, deoarece duce la o creștere a ratingului președintelui", a subliniat Kulminsky.

Politologul Victor Stepaniuc consideră că principalele partide - PAS și PSRM, precum și președintele Sandu, ar trebui să negocieze pentru a găsi un compromis.

„Cel mai bine este să aprobăm un „guvern de tranziție” care să rezolve problemele economiei, pandemiei, vaccinării. Și doar atunci, să revin la alegeri”, a spus el.

Kulminski crede că „în situația actuală, compromisurile sunt imposibile”.

„Președintele nu are nevoie de compromisuri cu deputații corupți. Ea a primit încrederea cetățenilor pentru a dizolva Parlamentul și a nu negocia cu ei”, a obiectat Kulminsk.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.02.10 14:15 Faina
    Vlad are dreptate, asa si trebue sa facem...
  2. 2021.02.10 15:58 Roman
    Kilminski, ești tare

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.