Politică

PREȘEDINTA MOLDOVEI LA COMRAT: AUTORITĂȚILE FAC TOT POSIBILUL PENTRU A PĂSTRA ÎN ȚARĂ PACEA, SIGURANȚA ȘI BUNELE RELAȚII ÎNTRE CETĂȚENI

10 aprilie, 2024

Guvernul face tot posibilul pentru a păstra în țară pacea, siguranța și relațiile bune între cetățeni. După cum relatează INFOTAG, acest lucru a fost declarat de președinta Maia Sandu miercuri, în fața studenților Universității Comrat.

„Și acest lucru se referă pe deplin și la Găgăuzia, o parte importantă a Republicii Moldova. În pofidA propagandei ieftine, Chișinăul ia în serios dezvoltarea Găgăuziei, binele găgăuzilor” a spus președinta.

Sandu consideră că o „realizare indiscutabilă„ a Moldovei este că ”aici nimeni nu împarte cetățenii după criterii lingvistice sau etnice”.

”Pentru mine, ca președinte al Moldovei, toate guvernele sunt egale. Singura diviziune pe care o facem este între cei onești și corupții. Celor care vor să joace pe terenul național și lingvistic, le spun că luăm acest lucru în serios și nu vom permite să fie manipulați cetățenii noștri...”, a spus Sandu.

Ea a îndemnat studenții să învețe atât limba română, cât și limba găgăuză.

”Am lansat un program de învățare a limbii române. Sunt încântată că acest program, finanțat de stat, este popular, inclusiv în Găgăuzia. Autoritățile autonome au promis acum trei ani să dezvolte un astfel de program pentru învățarea limbii găgăuze. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Se pare că acest lucru nu este o prioritate pentru autoritățile actuale din Găgăuzia. Am dori ca găgăuzii, inclusiv studenții Universității Comrat, să cunoască și limba găgăuză. Și Găgăuzia ar trebui să fie cea mai interesată în acest lucru”, a subliniat președinta.

Șefa statului a declarat, de asemenea, că ”din bugetul central și din fondurile europene au fost finanțate zeci de proiecte de infrastructură în Găgăuzia”, în timp ce autoritățile actuale din Comrat se limitează doar la promisiuni.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.