Politică

AMBASADORUL AMERICAN: SUA VA CONTRIBUI LA CONSOLIDAREA INDEPENDENȚEI ȘI STABILITĂȚII MOLDOVEI

11 aprilie, 2024

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a declarat că țara sa va continua să contribuie la consolidarea independenței și stabilității Moldovei. Conform INFOTAG, el a făcut această declarație joi în cadrul unui forum privind reintegrarea.

„Cu toate că sună ciudat, în cei doi ani de la începutul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Moldova a devenit mai independentă și mai stabilă. Mă refer, printre altele, și la independența energetică. Este cunoscut faptul că energia este una dintre principalele arme ale Rusiei. Timp de 30 de ani, Moldova a fost dependentă de gazul și resursele energetice rusești. Astăzi vedem că această dependență nu mai există, Moldova poate cumpăra gaz pe piața liberă, inclusiv din SUA”, a remarcat diplomatul.

Potrivit acestuia, începând din februarie 2022, SUA au acordat Moldovei 770 de milioane de dolari în ajutoare, destinate diferitelor proiecte de consolidare a stabilității țării și de depășire a provocărilor cu care se confruntă.

„Nu trebuie să uităm că scopul Rusiei este să divizeze țara, să mențină un focar de tensiune. De aceea, în Moldova rămân împotriva voinței guvernului său trupele rusești, care trebuie retrase. (...) SUA vor ajuta Moldova să devină o țară prosperă și stabilă”, a subliniat Kent Logsdon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.