Politică

ÎN CADUL ÎNTÂLNIRII CU MINISTRUL APĂRĂRII A ȚĂRILOR DE JOS, PREȘEDINTA MAIA SANDU A ÎNDEMNAT PARTENERII SĂ SPRIJINE UCRAINA

12 aprilie, 2024

În întâlnirea cu ministrul apărării din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, președinta Maia Sandu a îndemnat partenerii să sprijine Ucraina. După cum a comunicat serviciul de presă al președintelui agenției de presă INFOTAG, maia Sandu a subliniat „necesitatea sprijinului pentru Ucraina pentru a asigura pacea în Republica Moldova și în continentul european”.

„Referindu-mă la faptul că un rachetă rusă a distrus cea mai mare centrală electrică din regiunea Kievului, am subliniat necesitatea urgentă de a mări numărul sistemelor de apărare antiaeriană pentru Ucraina”, a comunicat Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, după încheierea Summitului Inițiativei celor Trei Mări de la Vilnius, la care a participat și premierul Moldovei, Dorin Recean, s-a adresat din nou pentru ajutor sub forma sistemelor de apărare antiaeriană pentru Ucraina.

Vineri dimineața, a devenit cunoscut faptul că Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra celei mai mari depozite de gaze din regiunea Lvov, unde sunt stocate aproximativ 50% din rezervele de gaze ale Ucrainei. Autoritățile ucrainene au declarat că infrastructura terestră a suferit daune grave, dar depozitul în sine nu a fost afectat, deoarece este situat la o adâncime de peste 50 de metri și este puternic fortificat. Încă nu se știe dacă compania moldoveană Energocom a stocat gaze în acest depozit.

În ajun, ministrul apărării al Moldovei și cel al Țărilor de Jos au semnat un acord de intenție menit să consolideze parteneriatul între cele două instituții.

Kajsa Ollongren a informat că Țările de Jos au decis să ofere sprijin financiar în valoare de 4 milioane de euro pentru consolidarea rezilienței instituțiilor statului din Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.12 13:39 Lidia
    Se vada ca dna Sandu are grija de Ucraina si ucrainenelor....

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.