Politică

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, LA WASHINGTON VA AVEA LOC O ŞEDINŢĂ ÎN CADRUL "DIALOGULUI STRATEGIC" DINTRE SUA ŞI MOLDOVA

15 aprilie, 2024

În această săptămână, la Washington va avea loc o şedinţă în cadrul "dialogului strategic" dintre SUA şi Moldova. După cum relatează "INFOTAG", Ambasada SUA la Chişinău a informat despre acest lucru.

"Ministrul de externe Mihai Popşoi, ambasadorul SUA Kent Logsdon şi alţi oficiali de rang înalt din SUA şi Moldova se vor întâlni la Washington pentru a participa la dialogul nostru strategic anual, în cadrul căruia vom încerca să înregistram progrese în principalele aspecte ale relaţiilor americano-moldovene", se menţionează în comunicat.

Dialogul strategic dintre SUA şi Moldova a fost iniţiat în 2014, dar a fost întrerupt în 2017 ca urmare a schimbărilor politice din Moldova. După o pauză de cinci ani, Dialogul Strategic Moldova-SUA şi şedinţele a trei grupuri de lucru comune au fost reluate în 2022. Şedinţele în cadrul dialogului strategic au loc o dată pe an, alternativ la Washington şi Chişinău. Ultima şedinţă a avut loc în martie 2023 la Chişinău. După începerea războiului din Ucraina, începând din februarie 2022, SUA au acordat Moldovei 770 de milioane de dolari în ajutor, destinat diferitelor proiecte pentru consolidarea stabilităţii ţării şi pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.15 12:41 David
    Eu am impresie ca numai SUA poate da mina de ajutor Moldovei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.