Politică

PARTIDELE POLITICE CONTROLATE DE ILAN ȘOR AU CREAT ÎN MOSCOVA BLOCUL ELECTORAL ”VICTORIA”

22 aprilie, 2024

Mai multe partide politice, care au apărut în locul partidului neconstituțional anunțat „Șor”, au creat blocul electoral ”Victoria”. Conform INFOTAG, decizia a fost luată duminică la Moscova, în cadrul unui eveniment organizat de oligarhul fugar condamnat, Ilan Șor.

Șor, care se ascunde în Moscova din mijlocul lunii februarie, a participat la eveniment. Șor a fost ales președinte al blocului, în care au intrat partidele „Renaștere”, „Șansă”, „Forţa de Alternativă şi Salvare a Moldovei”. La eveniment au participat liderii acestor partide, deputații parlamentului din fostul partid „Șor”, fostul socialist, deputatul Vasile Șova, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Gutsul, președintele Adunării Poporului din Găgăuzia, Dmitri Constantinov, și alți membri ai Executivului autonomiei. Secretar executiv al blocului a fost ales Evghenia Guțul, secretar - deputatul Marina Tauber, director executiv - liderul partidului ”Renaștere„ Natalia Parasca.

Ilan Șor a numit evenimentul pe care l-a organizat „congresul politicienilor și a societății civile moldovenești care susțin aderarea Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică (UEE)”.

„Scopul acestei întâlniri a fost de a uni opoziția din Moldova împotriva dușmanului, problemelor aduse de UE și de conducerea partidului PAS.”

„Blocul nostru se numește „Victoria”, și nu este vorba doar de victoria la alegerile viitoare. După acestea, va începe munca adevărată. Și acum este important ca victoria să fie obținută de rațiune. Noi propunem o nouă cale pentru Moldova. Ideea UE este un fantezie, este dăunătoare pentru cetățeni și pentru țară. (...) Sandu taie deliberat legătura noastră cu CSI, cu Rusia, cu UEE - cu partenerii și vecinii tradiționali. Misiunea noastră este să arătăm oamenilor alternative care au fost testate și dovedite de timp. Eu le-am numit deja: Rusia, UEE, CSI. În această direcție vom acționa”, a declarat Șor.

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a declarat că politicienii adunați „s-au unit pentru a apăra independența Moldovei”.

„Nu vom permite trăgerea țării noastre în conflicte militare, trebuie să ne menținem valorile tradiționale și să restabilim relațiile de prietenie cu Rusia. (...) Pe noi, locuitorii Găgăuziei, încearcă să ne rconfigureze sub un nou „cod cultural”, a declarat bașcanul.

Evenimentul a avut loc duminică la unul dintre hotelurile din centrul Moscovei. Scena a fost decorată cu un banner mare cu inscripția ”Victoria„ în limba rusă.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.22 13:00 Stas
    Cred ca asta este o tradare patriei...
  2. 2024.04.22 13:12 Onufrie
    Sor dumaet cito povtorit uspeh Voronina v 2001 godu, Nicogda!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.