Politică

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI MOLDOVEI A SOLICITAT AJUTORUL ȚĂRILOR DIN UNIUNEA EUROPEANĂ PENTRU A CONTRACARA AMENINȚĂRILE HIBRIDE DIN PARTEA RUSIEI

23 aprilie, 2024

Președintele Parlamentului Moldovei, Igor Grosu, a solicitat ajutorul țărilor din Uniunea Europeană pentru a contracara amenințările hibride din partea Rusiei. Conform agenției INFOTAG, Grosu a făcut această declarație în discursul său la Conferința președinților parlamentelor țărilor din Uniunea Europeană, desfășurată în Spania.

Grosu a scris pe pagina sa de Facebook că în discursul său a cerut participanților la conferință „să ne ajute să continuăm lupta pentru democrație, modernizare și progres”. A subliniat că acest lucru este foarte important în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului privind aderarea Moldovei la UE, care vor avea loc în această toamnă.

„Suntem siguri că Rusia va încerca cu toate forțele să saboteze acest proces. Pentru a manipula opinia publică, a semăna panică și neliniște printre populație, se folosesc tehnologii moderne sofisticate cu utilizarea inteligenței artificiale și, în special, a canalelor de informare. Scopul acestor campanii masive de defăimare și dezinformare este de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale și de a abate Moldova de la cursul european”, a remarcat președintele parlamentului moldovean.

De asemenea, Grosu a cerut partenerilor săi să ofere ajutor Ucrainei, care „luptă pentru pace și libertate pe continentul european”.

„Susținerea Ucrainei înseamnă și susținerea Moldovei, pentru că țările noastre au decis să se separe de fostul imperiu și să trăiască într-o lume liberă, pașnică și prosperă. Aceasta este alegerea noastră civilizațională. Sunt convins că împreună vom reuși, nu va fi ușor. Dar datorită înțelepciunii, răbdării și perseverenței noastre, vom reuși să facem ca viitorul nostru și al copiilor noștri să fie pașnic și prosper”, a scris Grosu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.