Politică

PREȘEDINTELE PARTIDULUI SCHIMBĂRII: MINISTERUL JUSTIȚIEI TREBUIE SĂ APLICE LEGEA PRIVIND PARTIDELE

25 aprilie, 2024

Președintele „Partidului Schimbării”, Ștefan Gligor, consideră că Ministerul Justiției ar trebui să aplice legea privind partidele, sancționând pe cele care comit încălcări. Potrivit agenției INFOTAG, el a declarat miercuri seara în emisiunea JurnalTV.

„Articolul 22 al legii privind partidele spune clar că un partid poate fi dizolvat în caz de încălcare a legislației. Și nu înțeleg de ce Ministerul Justiției privește cum partidele încalcă legea și nu întreprinde nimic pentru a opri încălcările. Ministerul este obligat să se adreseze instanței și să ceară suspendarea activității unor astfel de partide. Da, avem instanțe așa cum sunt ele. Poate că nu vor da o astfel de hotărâre. Dar Ministerul trebuie să-și facă treaba”, a subliniat Gligor.

Gligor a remarcat că ”nici Ministerul Justiției, nici Procuratura nu și-au făcut treaba, iar ca rezultat, liderii partidelor crează blocuri în Moscova pentru a destabiliza Moldova”.

„Marina Tauber, care a fost de mai multe ori privată de imunitate și este suspectată de finanțare ilegală a partidului din Rusia, pleacă în Rusia pentru o acțiune politică. Acest lucru este de neînțeles! Nicio bază legală nu i-a împiedicat să meargă la Moscova! Evaluarea procurorilor și judecătorilor - unu. Și procurorul general Ion Munteanu și șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Drăgalin ar trebui pur și simplu să-și dea demisia”, a declarat Gligor. Potrivit politicianului, cel puțin Tauber ar fi trebuit să-i fie ridicat pașaportul și să i se interzică părăsirea țării.

Conducătorul Asociației WatchDog, Valeriu Pasha, consideră că „interzicerea partidelor nu va aduce rezultatele așteptate”.

„Exact asta doresc ei, să se prezinte drept victime. Și aceasta este una dintre sarcinile lui Ilan Șor. Dacă aceste partide vor fi interzise, electoratul lor va vota pentru alte partide pro-ruse. Pentru că Șor, cu partidele sale, poate obține un număr mic de mandate în parlament. Și cu el nimeni, nici măcar socialiștii, nu vor forma o coaliție. Toți știu asta. Șor pur și simplu ajută alte partide pro-Kremlin. Pentru Rusia, el nu este un partener politic, ci un instrument pentru atingerea obiectivelor”, a concluzionat Pasha.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.