Politică

VICEPREȘEDINTELE PARLAMENTULUI UCRAINEAN: EUROINTEGRAREA ESTE UN CURS STRATEGIC CARE ASIGURĂ SECURITATEA ȚĂRILOR NOASTRE

29 aprilie, 2024

Integrarea europeană este un curs strategic care va asigura securitatea Moldovei și Ucrainei. După cum relatează INFOTAG, acest lucru a fost declarat luni de către vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratyuk, în cadrul unei conferințe de presă comune la Chișinău cu vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman.

Ea și-a exprimat speranța că Moldova și Ucraina vor începe negocierile oficiale de aderare la UE până la sfârșitul lunii iunie.

Kondratyuk a declarat că în cadrul întâlnirilor cu parlamentarii moldoveni au fost discutate o serie de chestiuni importante, inclusiv participarea Republicii Moldova la o conferință de pace care va avea loc în Elveția în luna iunie. Kondratyuk speră că Moldova va juca un „rol activ” în cadrul conferinței, deoarece securitatea Europei și a întregii lumi „depinde de situația din Ucraina”.

Ea i-a îndemnat pe deputații moldoveni să adopte o altă declarație „pe justiție” care să se ocupe de „exportul de copii ucraineni în Rusia”.

„Am identificat deja 20.000 de copii care au fost scoși de pe teritoriul Ucrainei. Rezoluții care condamnă această practică au fost deja adoptate de SUA, Canada, Polonia și altele. Ne interesează rezonanța, astfel încât să putem aduce acasă cât mai mulți copii. De aceea, pentru noi este foarte important ca parlamentul moldovean să adopte o astfel de declarație", a declarat Kondratyuk.

Ea a subliniat, de asemenea, importanța continuării politicii de sancțiuni, astfel încât „activele rusești înghețate să fie transferate pentru a sprijini și restabili Ucraina”.

Kondratyuk și-a exprimat încrederea că „Ucraina și Republica Moldova vor deveni membri cu drepturi depline ai UE”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.