Social

​AMBASADORUL SUA: NU EXISTĂ MONOPOL ÎN MASS-MEDIA DIN R.MOLDOVA

03 iunie, 2015

În Republica Moldova nu există o situație de monopol în mass-media, nimeni nu controlează toate sursele mass-media și există posibilitatea ca să fie prezentate diferite puncte de vedere, a declarta marți în cadrul emisiunii ”Ora expertizei” de la Jurnal TV ambasadorul SUA la Chișinău James Pettit.

La afirmația moderatorului că ”există un trend continuu de monopolizare a presei în Republica Moldova”, diplomatul a remarcat că nu este așa și că în presa din Republica Moldova există pluralism și nu poate fi vorba de monopol în acest domeniu.

El a precizat că presa din Republica Moldova reprezintă diferite cercuri de interese ceea ce oferă posibilitate de competiție și de a fi prezentate diferite puncte de vedere. ”Nu este o situație de monopol aici (în domeniul presei din R.Moldova n.red) și nu este nimeni care controlează toate sursele mass-media. Atâta timp cât această situație va fi, va exista competiție, și veți avea posibilitatea să prezentați diferite puncte de vedere”, potrivit ambasadorului SUA la Chișinău.

În același timp, ambasadorul a remarcat că o problemă a audiovizualului moldovenesc este influența externă care afectează mentalitatea publicului. ”Este o chestiune complicată și trebuie rezolvată”, a menționat James Pettit.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.06.03 12:50 Ana
    Libertatea in mas-media Moldovei este> banii nui!!!
  2. 2015.06.03 12:53 Lidia
    La asa canal nimeni nu poate sa declara ca presa in Moldova nu are libertate!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.