Social

​EXPERŢI DIN POLONIA VOR AJUTA MOLDOVA SĂ ÎNLĂTURE PRĂPASTIA DINTRE DEZVOLTAREA ECONOMICĂ ŞI SOCIALĂ A ORAŞELOR ŞI SATELOR

01 iulie, 2016

Experţi polonezi au desfăşurat joi o şedinţă finală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, la care au venit cu recomandări pentru minister şi au rezumat rezultatele vizitei în Moldova.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la minister, doctorul în științe la Institutul Economiei din Varșovia, Maciej Borsa, a spus că experţii sunt gata să „transmită Moldovei experienţa de diminuare a decalajului de dezvoltare dintre zonele urbane și rurale, inclusiv să ofere tot sprijinul necesar în realizarea eficientă a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020, inclusiv pe segmentul dezvoltării urbane”.

Secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dorin Andros, a menţionat importanţa asigurării dezvoltării economice echilibrate și durabile a orașelor din Republica Moldova.

„Dezvoltarea urbană poate fi atinsă doar prin consolidarea eforturilor la toate nivelele de guvernare: național, regional și local, inclusiv având suportul populației, a sectorului privat și a întregii societăți civile. Este important ca toți actorii implicați să participe activ în toate etapele de programare și planificare strategică”, a menţionat el.

„INFOTAG” precizează: în cadrul proiectul „Sprijinul administrației publice în Republica Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020”, împreună cu experții polonezi, vor fi desfășurate mai multe activități de susținere a țării în realizarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) pentru următorii cinci ani.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.