Social

PREMIERUL MOLDOVEI I-A CONFERIT SECRETARULUI DE STAT AL CAROLINEI DE NORD DIPLOMA DE ONOARE A GUVERNULUI

20 mai, 2019

Secretarul de stat al Carolinei de Nord (SUA), Elaine Marshall, a fost distinsă vineri, la Chişinău, cu Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, diploma a fost înmânată de prim-ministrul Pavel Filip cu ocazia împlinirii a 20 de ani de cooperare prodigioasă între Moldova şi Carolina de Nord.

În cadrul întrevederii, părţile au semnat Memorandumul de cooperare bilaterală pentru următorii cinci ani. Documentul oferă oportunităţi pentru noi relaţii de parteneriat în domeniul ştiinţei, educaţiei şi industriei, precum şi în alte domenii, inclusiv în economie şi tehnologii informaționale.

„Republica Moldova și Carolina de Nord sunt legate de o frumoasă relație de prietenie. Deși țările noastre se află la mii de kilometri distanță, avem o colaborare de 20 de ani. În această perioadă, peste 1000 de studenți și profesori au beneficiat de instruiri și burse grație colaborării cu școli și universități din Carolina de Nord. Sute de experți au avut posibilitatea să facă acolo stagii de perfecționare. În Moldova avem implementate o mulţime de proiecte de caritate, inclusiv renovarea și dotarea mai multor instituții de învățământ, spitale și orfelinate, oferirea de burse tinerilor din familii defavorizate și acordarea asistenței medicale preponderent stomatologice copiilor cu necesități speciale”, a menţionat premierul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.20 10:40 Eva
    Ea merita la o sute de procente...
  2. 2019.05.20 10:42 Ana
    Noi trebue sa avem asa relatiile bune si cu SUA.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.