Social

PREMIERUL ION CHICU: ALIMENTAŢIA COPIILOR ÎN ŞCOLI NU TREBUIE SĂ DEVINĂ O AFACERE

21 octombrie, 2020

Mecanismul de gestionare a alimentaţiei publice în şcoli şi grădiniţe trebuie optimizat, dar, în acelaşi timp, alimentaţia copiilor nu trebuie să devină o afacere. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declrat prim-ministrul Ion Chicu, care marţi a avut o întâlnire cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement din R. Moldova, Aneta Zasaviţchi, şi alţi reprezentanţi ai sectorului HoReCa.

În cadrul întrevederii, au fost propuse mai multe modele privind implementarea unui nou mecanism de gestionare a alimentaţiei publice în şcoli şi grădiniţe, fiind analizată opţiunea de creare a unui combinat centralizat de alimentaţie publică.

Premierul Chicu a menţionat că, prioritar este asigurarea calităţii produselor din sistemul alimentaţiei publice din instituţiile de învăţământ.

"Trebuie să identificăm un concept nou, bazat pe calitatea produselor. Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creştere sănătoasă, iar în acest sens, criteriul cel mai important în procesul de achiziţii publice trebuie să fie calitatea, nu preţul. Pe de altă parte, alimentaţia copiilor în şcoli nu trebuie să devină o afacere", a menţionat el.

Ion Chicu a fost informat şi despre implementarea proiectului-pilot de organizare a alimentaţiei copiilor şi elevilor în instituţiile educaţionale din Străşeni.

"Este necesar să analizăm eficienţa acestui proiect şi posibilitatea de multiplicare în alte regiuni. Totuşi, este important de studiat şi alte modele internaţionale pentru a găsi soluţie optimă pentru Republica Moldova", a mai spus premierul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.21 12:05 Eva
    Dl Chicu are grija fata de copii nostrii ce este bine.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.