Social

PREȘEDINTELE MAIA SANDU ŞI-A EXPRIMAT SPERANȚA CĂ PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VERII ÎN MOLDOVA VA FI ADUS VACCINUL PFIZER

01 iulie, 2021

Președintele Maia Sandu și-a exprimat speranța că până la sfârșitul verii în Moldova va fi adus vaccinul Pfizer. Potrivi INFOTAG, ea a spus acest lucru, miercuri seara, în timpul unei emisiuni de la postul JurnalTV.

„În martie am negociat cu producătorul Pfizer. M-am implicat direct în aceste negocieri pentru a-i convinge. Inițial, ei au spus că toate vaccinurile erau comandate până la sfârșitul anului. Am cerut să găsească un lot şi pentru noi, deoarece Moldova este o țară mică, nu comandăm loturi atât de mari de vaccinuri. Am reușit să-i convingem pe producători, am semnat un acord cu privire la achiziționarea a 700 de mii de doze de vaccin. Sper că până la sfârșitul verii vom primi vaccinul Pfizer”, a spus Sandu.

Ea a mai menționat că vor fi primite noi loturi prin intermediul platformei COVAX, dar nu se știe încă ce fel de vaccin va fi.

Ea a evitat să comenteze declarația liderului socialiștilor Igor Dodon, care recent a spus că va fi cumpărat un milion de doze de vaccin rusesc Sputnik V.

„Pot spune că Ministerul Sănătății nu știe nimic despre acest lucru”, a spus președintele.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.07.01 13:54 Vlada
    De ce dna Sandu demonstreaza ca vaccina - asta este ceva ce fara ea nu poate rezolvata in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.