Social

UN DEPUTAT GĂGĂUZ PROPUNE INSTITUIREA PLĂCUŢELOR DE ÎNMATRICULARE SPECIALE PENTRU TRANSPORTATORII DIN AUTONOMIE

30 iunie, 2022

Deputatul Adunării populare a Găgăuziei, Grigori Cadîn, consideră că pentru unităţile auto ale persoanelor fizice și juridice înregistrate în autonomie sunt necesare plăcuțe de înmatriculare speciale - cu seria GE și imaginea drapelului Găgăuziei.

După cum transmite Infotag, el a amintit că o asemenea serie (GE) a fost deja folosită în autonomie și ar fi bine să se revină la ea. Pentru aceasta, deputatul propune să i solicite guvernului Republicii Moldova revizuirea standardului național „Vehicule rutiere. Semne de înmatriculare a vehiculelor și remorcilor”. El propune ca semnele distinctive ale Moldovei (drapelul și codul internațional MD) să rămână în dreapta, iar drapelul Găgăuziei să fie plasat în colțul din stânga al plăcuței de înmatriculare.

Potrivit lui Cadîn, inițiativa sa „va contribui la realizarea competențelor autonomiei prevăzute în Constituția Republicii Moldova și în Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”.

Anterior, plăcuțele de înmatriculare din Republica Moldova indicau că vehiculul aparține unor regiuni, inclusiv autonomiei găgăuze și regiunii transnistrene. Din 2016, această practică a fost desființată, iar acum este imposibil de stabilit în ce zonă sunt înmatriculate mașinile.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.