Social

PREȘEDINTA A DISCUTAT CU ȘEFUL OIM ȘI CU COMISARUL EUROPEAN REFORMELE ÎN DOMENIUL MUNCII

11 aprilie, 2024

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit joi cu directorul general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Guy Ryder, și cu comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și drepturile sociale, Nicolas Schmit. Conform biroului de presă al Administrației Prezidențiale, Sandu a salutat semnarea unui nou acord de finanțare, care va consolida capacitățile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și a Inspecției Muncii.

Președinta a mulțumit pentru sprijinul acordat de parteneri în depășirea problemelor generate de invazia Rusiei în Ucraina, pentru reformele instituționale în domeniul muncii și pentru finanțarea unor programe.

În cadrul întrevederii s-a discutat și participarea Republicii Moldova la Programul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovările Sociale (EaSI) al Comisiei Europene, care va permite accesul la fonduri suplimentare pentru sprijinirea politicii sociale.

În comunicat se menționează că CE și OIM vor continua să sprijine reformele în domeniul social, implementând legislația europeană și experiența de vârf în Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.