Social

CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE DE COMEMORARE A VICTIMELOR ACCIDENTULUI DE LA CERNOBÎL, PREȘEDINTA MAIA SANDU A ATENȚIONAT ASUPRA PERICOLULUI UNUI DEZASTRU NUCLEAR

26 aprilie, 2024

Cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Accidentului de la Cernobîl, președinta Maia Sandu a avertizat asupra pericolului unei catastrofe nucleare. Conform informațiilor INFOTAG, Sandu a subliniat că se împlinesc 38 de ani de la accidentul de la centrala nucleară de la Cernobîl în data de 26 aprilie.

Șefa statului a exprimat recunoștința față de cetățenii Republicii Moldova care au participat la lichidarea consecințelor uneia dintre cele mai distructive catastrofe tehnologice din secolul XX. Potrivit declarațiilor sale, „autoritățile cresc constant ajutorul pentru participanții la lichidarea consecințelor accidentului, iar până la sfârșitul acestui an, 80 de familii de participanți vor primi apartamente gratuite de la stat”.

„Consecințele catastrofei de la centrala nucleară de la Cernobîl sunt un exemplu al pericolelor energiei nucleare și o amintire a importanței cooperării internaționale pentru utilizarea sigură și pașnică a tehnologiilor nucleare. Din păcate, războiul din Ucraina a reînviat amenințarea unei catastrofe nucleare. Comunitatea internațională nu poate tolera aceasta. De aceea, avem nevoie de reguli mai stricte de securitate nucleară și de o colaborare mai eficientă în acest domeniu”, a declarat Maia Sandu.

Din cei peste 3500 de participanți la lichidarea consecințelor accidentului de la centrala nucleară de la Cernobîl în Republica Moldova, au rămas în viață 1733 de persoane, dintre care 1604 au primit diferite grade de invaliditate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.