Social

GUVERNUL VA VERIFICA INFORMAȚIILE PRIVIND BENEFICIARII REALI AI CELOR OPT POSTURI TV ȘI RADIO - PURTĂTOR DE CUVÂNT

08 mai, 2024

Guvernul Republicii Moldova va verifica informația despre beneficiarii reali a opt posturi de televiziune și radio. Potrivit INFOTAG, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a confirmat această informație, care a apărut în unele instituții media în ziua precedentă.

În același timp, Vodă a negat afirmațiile mai multor canale de telegramă, potrivit cărora autoritățile ar urma să retragă licențele de emisie de la aceste instituții media.

„Și alte posturi de televiziune și de radio din Republica Moldova au trecut prin această evaluare, care în unele cazuri este mai aprofundată. Verificarea investitorilor și a beneficiarilor se face pentru a asigura securitatea națională. Toate mijloacele de informare în masă care activează în Republica Moldova au prezentat informații despre beneficiarii reali, după care Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a examinat fiecare informație prezentată, care a fost scrisă într-un protocol publicat integral pe site-ul Consiliului”, a spus Vodă.

Potrivit purtătorului de cuvânt, canalele și posturile de radio menționate au prezentat informații incomplete, motiv pentru care au fost solicitate date suplimentare.

Verificări suplimentare se efectuează în privința canalelor TV Cinema 1, Exclusiv TV, N4 Mega TV, TV9, GRT (Găgăuzia), precum și a posturilor de radio GRT FM și Retro FM.

Anterior, Consiliul pentru Promovarea Proiectelor Investiționale de Importanță Națională a inițiat verificarea beneficiarilor canalelor TV și posturilor de radio. Acest lucru a fost făcut datorită faptului că acțiunile acestor agenți economici afectează securitatea națională. Consiliul a examinat materialele a 37 de agenți economici din acest domeniu. În urma controlului, a fost suspendată emisia unui număr de mijloace de informare în masă, deoarece beneficiarii acestora aveau legătură cu persoane aflate în procedură penală.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.