Comunicate de presă

​SOCIETATEA TRANS CARGO TERMINAL DUBLEAZĂ CAPACITĂțILE DE EXPORT A TERMINALULUI CEREALIER DIN PORTUL INTERNAțIONAL LIBER GIURGIULEșTI.

10 noiembrie, 2016

Pe data de 10 Noiembrie 2016 Trans Cargo Terminal SRL, filiala Trans Oil Group (TOG), a sărbătorit finalizarea proiectului de extindere a terminalului de export cerealier din Portul Internațional Liber Giurgiulești. Ca rezultat Trans Cargo Terminal va pute să incarce peste 1.000 de tone de produse cerealiere pe oră pe nave maritime cu capacitatea pană la 8.000 de tone, precum și pe barje fluviale, atingand astfel cea mai inaltă rată a incărcării produselor cerealiere printre terminalele din regiune.

Vaja Jhashi, Președintele TOG a declarat: “Datorită creșterii substanțiale a capacităților avem posibilitatea de a atrage clienți noi și in același timp de a permite grupului nostru de companii și clienților deja existenți să mărească volumele de transbordare. Proiectul de extindere a constat in construcția unei dane adiționale cu ieșirea spre Dunăre, a unui siloz cu capacitatea de stocare de 12,000 de tone, a unui debarcader cu adancime sporită, precum și a instalării echipamentului de incărcare de inaltă capacitate. In realizarea acestui proiect au fost investiți aproximativ 6 milioane de dolari americani și create 30 de locuri de munca permanente adiționale. Terminalul extins va avea o capacitate de stocare totala de 70,000 tone si o creștere a capacității de transbordarea de la 300.000 tone pană la 800.000 de tone anual, ceea ce este echivalent cu aproximativ 75% din exportul anual de produse cerealiere a Republicii Moldova.

Thomas Moser, directorul general al societății Danube Logistics SRL, companiei ce operează și administrează Portul Internațional Liber Giurgiulești a declarat: “Felicităm compania Trans Cargo Terminal cu ocazia extinderii terminalului cerealier. Capacitățile sporite vor asigura de acum incolo ca majoritatea exporturilor de produse cerealiere moldovenești pe piețile internaționale sa se producă direct din Republica Moldova.”

Adițional exportului in vrac, cea mai mare parte a cărui este livrată pe piețile din regiunea mediteraniană, cantități semnificative de produse cerealiere din Moldova sunt exportate prin intermediul Portului Internațional Liber Giurgiulești in containere maritime in Asia si Orientul Depărtat. Pe parcursul primelor 10 luni ale anului 2016, unsprezece companii moldovenești au expediat peste 60.000 de tone de grau in containere maritime spre țări precum Malaezia, Myanmar și Indonezia.

Portul Internațional Liber Giurgiulești este un port din Bazinul Dunărea - Marea Neagră amplasat pe secțiunea maritimă a raului Dunăre al Republicii Moldova. Pentru mai multe informații accesați www.gifp.md

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.11.10 13:22 Elena
    Bine, pentru exportatorilor cereale asta este necesar.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.