Transnistria şi Găgăuzia

​COMPANIA „SHERIFF” A PROPUS AUTORITĂȚILOR DIN TRANSNISTRIA $26,55 MIL. PENTRU LICHIDAREA DATORIEI FAȚĂ DE BUGETARI

06 aprilie, 2016

Compania „Sheriff” a propus autorităților din Transnistria un împrumut fără dobândă în valoare de $26,55 mil. (peste 300 mil. ruble) în ruble la ziua de acordare pentru lichidarea datoriei la achitarea salariilor lucrătorilor bugetari formate în anul 2015.

Potrivit agenției „INFOTAG”, cu referire la site-ul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, propunerile date se conțin în scrisoarea directorului Sheriff, deputatului Dmitrii Oghirciuc, adresată președintelui Guvernului, Pavel Procudin.

Împrumutul se acordă pe un termen de până la 10 octombrie 2016 și Guvernul trebuie să returneze suma în ruble la cursul oficial stabilit în ziua de rambursare. Scrisoarea conține o solicitare de a raporta despre rezultatele analizei scrisorii până la 8 aprilie.

Potrivit spuselor președintelui Comisiei parlamentare pentru politică, economie, buget și finanțe, Alexandr Martînov, propunerea companiei Sheriff „este foarte oportună”.

„Populația al doilea an creditează statul, a venit timpul ca lucrătorilor bugetari să li se întoarcă datoria. Și o oportunitate reală pentru aceasta a apărut, cu atât mai mult că Guvernul are dreptul să apeleze la împrumuturi cu scopul de a-și îndeplini obligațiile sociale de stat față de cetățeni”, a spus el.

Vicepreședintele Sovietului Suprem, Alexandr Șerba, de asemenea, a salutat inițiativa companiei „Sheriff”, numind-o „un exemplu pozitiv de parteneriat public-privat”.

În legătură cu noile circumstanțe care au apărut în procesul bugetar, în special propunerea de împrumut, adoptarea proiectului de buget în a treia lectură a fost amânată de pe data de 6 pe 13 aprilie.

O fotocopie a scrisorii este disponibilă pe site-ul oficial al companiei „Sheriff”.

Scrisoarea are un context politic anumit - ultimii ani sursele media de stat din Transnistria duc o campanie discreditară împotriva firmei date, specificând relațiile acesteia cu partidul de opoziție „Обновление”.

„INFOTAG” precizează: În anul 2015 autoritățile din Transnistria sub pretextul că că nu sunt suficienți bani în buget au achitat pensiile și salariile bugetarilor la nivel de 70-90% din cele preconizate, promițând rambursarea datoriei în măsura acumulării de resurse financiare. Față de pensionari datoria a fost stinsă la sfârșitul anului, iar față de lucrătorii din sectorul bugetar datoria de salariu la începutul anului 2016 a constituit 303 mil. ruble ($27,3 mil.), dintre care 198 mil. revin bugetulul republican, iar restul bugetelor locale. Guvernul a promis să ramburseze treptat datoria până la sfârșitul anului 2016.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.06 11:31 David
    Ce jest frumos, bravo!!!
  2. 2016.04.06 11:31 Slavian
    Interesant, cu ce moneda raspunde dl Cosovschii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.