Transnistria şi Găgăuzia

​LIDERUL DE LA TIRASPOL: NICI TRANSNISTRIA, NICI FR NU EXAMINEAZĂ IDEEA DE RETRAGERE A TRUPELOR RUSE

08 decembrie, 2016

„O armată puternică şi un parteneriat strâns cu Rusia sunt cea mai bună garanţie a faptului că nu va apărea necesitatea de a apăra iarăşi Transnistria”. O declaraţie în acest sens a făcut, în ajun, preşedintele autoproclamatei RMN, Evghenii Şevciuk, la congresul mişcării sociale „Uniunea Apărătorilor Patriei”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a menţionat că „în ultimul timp vecinii lansează zvonuri despre retragerea în scurt timp a trupelor ruse de menţinere a păcii din Transnistria”.

„Vreau să vă asigur că nici noi, nici Rusia nu examinează o asemenea variantă. Pacificatorii ruşi au fost şi sunt garanţi ai păcii pe pământul nostru”, a subliniat el.

Potrivit lui Şevciuk, „cel mai important lucru este că am reușit să păstrăm în RMN în toţi anii înţelegerea şi respectul reciproc”.

„Poporul transnistrean a demonstrat importanţa unităţii şi consolidării pentru scopuri bune, fără să se lase influenţaţi de tehnologiile occidentale de profanare. Astăzi, ţara trece prin perioada grea a campaniei electorale. Spre regret, unii politicieni iresponsabili încearcă să dezbine societatea noastră, să semene neîncredere şi duşmănie, inclusiv prin metode murdare. Sunt convins că poporul transnistrean va trece cu demnitate şi această încercare”, a spus el.

Şevciuk şi-a exprimat încrederea că „istoria Transnistriei este o istorie a prosperării şi a succesului”.

Referindu-se la priorităţile pentru viitorul apropiat, el a evidenţiat „modernizarea economiei, crearea locurilor de muncă, soluţionarea problemelor de protecţie socială”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.08 18:55 Galina
    Cu asa tancuri la dinsii noi niciodata nu sa rezolvam problema.
  2. 2016.12.08 19:04 Lord
    Este clar ca fara rusii noi nu sa rezolvam acest conflict.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.