Transnistria şi Găgăuzia

REGIMUL STĂRII DE URGENŢĂ ÎN TRANSNISTRIA ESTE PRELUNGIT PÂNĂ LA 15 IUNIE

29 mai, 2020

Regimul stării de urgenţă în Transnistria este prelungit până la 15 iunie. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat joi serviciul de presă al preşedintelui autoproclamatei RMN.

"După ce situaţia a fost discutată cu membrii centrului operaţional, a fost luată decizia de a extinde starea de urgenţă până la 15 iunie. În viitorul apropiat va fi semnat un decret în acest sens", se arată în comunicat.

În Transnistria, starea de urgenţă a fost introdusă de la 17 martie până la 1 mai, apoi a fost prelungită până la 1 iunie. Săptămâna trecută, a început ridicarea treptată a restricţiilor: au fost redeschise centrele comerciale, pieţele de construcţii şi magazinele nealimentare. Însă în ajun, în regiune a fost înregistrat un număr record de infecţii - 53 cazuri noi de COVID-19.

Miercuri, în Moldova, inclusiv în Transnistria, au fost înregistrate 232 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus. De la începutul pandemiei, au fost raportate în total 7537 cazuri de COVID-19. În acelaşi timp, 4123 de persoane s-au vindecat, iar 276 au decedat, inclusiv două persoane noaptea trecută.

Potrivit centrului operaţional al Transnistriei, în regiune au fost înregistrate 964 cazuri de infecţie cu COVID-19, 516 persoane s-au vindecat, 36 au decedat. Aceste date sunt incluse în statistica generală pentru Moldova. Datele pentru regiunea transnistreană diferă de cele prezentate de centrul operaţional.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.