Transnistria şi Găgăuzia

​MAIA SANDU NU VEDE NIMIC COMUN ÎNTRE CONFLICTUL DIN TRANSNISTRIA ŞI CEL DIN NAGORNO-KARABAKH

01 decembrie, 2020

Nu există nimic comun între conflictul din Nagorno-Karabakh şi conflictul transnistrean. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat preşedintele ales Maia Sandu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist francez "despre politica activă a lui Emmanuel Macron în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului din Nagorno-Karabakh şi Ucraina şi posibilul său rol în susţinerea" soluţionării conflictului transnistrean.

"Am avut întotdeauna relaţii bune cu Franţa şi sunt recunoscătoare pentru felicitările pe care le-am primit de la preşedintele Macron. Deşi nu m-am întâlnit niciodată cu el, avem un domeniu larg de cooperare şi sper că vom reuşi să-l consolidăm", a spus Sandu.

În ceea ce priveşte "conflictele transnistrean şi cel din Karabah", ea a menţionat că "nu există nimic în comun între acestea".

"Vreau să subliniez că unul dintre principiile de bază în soluţionarea confictului transnistrean este rezolvarea paşnică. Şi ne vom ţine de formatul existent "5+2" pentru a găsi o soluţie politică la conflict. Dar, în acelaşi timp, vom fi bucuroşi de orice sugestie cu privire la această subiect", a spus Sandu.

Întrebată pe cine va susţine la alegerile parlamentare din România din 6 decembrie, ea a spus că Partidul Naţional Liberal (PNL), care, la fel ca Partidul "Acţiune şi Solidaritate" pe care îl conduce, face parte din familia Partidului Popular European.

Sandu a îndemnat cetăţenii moldoveni cu cetăţenie română să "participe activ la vot".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.01 13:14 David
    Si aici dna Sandu are 100 de procente dreptate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.