Transnistria şi Găgăuzia

PREȘEDINTELE MAIA SANDU ȘI-A EXPRIMAT SPERANȚA CĂ VICEPREMIERUL PENTRU REINTEGRARE VA FI NUMIT PÂNĂ LA ANUL NOU

24 decembrie, 2021

Președintele Maia Sandu speră că vicepremierul pentru Reintegrare va fi numit până la Anul Nou. După cum transmite Infotag, ea a spus aceasta în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea/ Пятница с Анатолием Голя”, care va fi difuzată seara, pe postul de televiziune RTR-Moldova.

„Problema numirii unui viceprim-ministru a fost tergiversată. Este de competența guvernului. Eu sper că voi putea semna un decret privind numirea unui viceprim-ministru în zilele apropiate”, a spus președintele.

Ea a recunoscut că autoritățile se confruntă cu o problemă a cadrelor.

„Am presupus că va fi dificil, dar nu credeam că va fi atât de dificil să rezolv problemele de personal. Ne-am propus să curățăm structurile puterii de corupție și de oameni care au fost implicați în felurite scheme. Este un proces dureros”, a spus Sandu.

Vorbind despre procesul de reglementare transnistreană, ea s-a pronunțat în favoarea rezolvării tuturor problemelor „cu soluții pașnice, pe calea negocierilor”.

Răspunzând la o întrebare despre o posibilă întâlnire cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, ea a spus că nu plănuiește o întâlnire.

„Există Biroul pentru reintegrare, există formate stabilite de dialog. Toate problemele se rezolvă. Când a fost necesar să fie discutate problemele referitoare la aprovizionarea cu gaze a anbelor maluri ale Nistrului, prim-ministrul l-a sunat pe Krasnoselski și a discutat aceste aspecte. Sperăm că, având sprijinul Poloniei, care va deține președinția OSCE în 2022, negocierile în formatul „5+2” să fie reluate”, a subliniat președintele.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.12.24 16:58 Stanislav
    Dna Sandu este prea ingrijorata, de ce?
  2. 2021.12.24 17:02 Jozef
    Este o candidatura buna - dl Vorel Cibotaru. Este bine, ca el vre singur si sa poate sa face ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.