Transnistria şi Găgăuzia

DIN CAUZA MESAJELOR DESPRE MINĂRI, AUTORITĂȚILE TRANSNISTRIENE AU TRECUT TOATE INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT LA EDUCAŢIA ONLINE

22 martie, 2022

În urma avertismentelor despre minări, autoritățile transnistrene au decis să treacă toate instituțiile de învățământ în regim online. Potrivit agenției Infotag, această decizie a fost luată luni de Cartierul operativ al Transnistriei.

„În legătură cu nesajele despre minări primite de școli, în vederea menținerii stabilității și ordinii publice, din 22 martie și până la noi ordine, elevii din clasele 1-11 trec la învățământul la distanță”, se arată în decizie.

În dimineața zilei de 21 martie, aproape instituțiile de învățământ din Transnistria au primit mesaje despre minarea clădirilor. În mesaje, necunoscuți cer eliberarea regiunii transnistrene de sub „ocupația rusă” și amenință că, în caz contrar, vor arunca în aer clădirile. Mesaje amenințătoare au fost primite de 58 de instituții de învățământ. În urma verificărilor efectuate, nu au fost găsiţi explozivi.

Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, le-a cerut locuitorilor să se liniștească, subliniind că oamenii legii își fac treaba. El a promis că cei responsabili pentru „astfel de glume” vor fi pedepsiţi.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2022.03.22 10:54 Zosim
    Cachie otmorozchi eti liudi, cotorie delaiut tacogo roda veshi!
  2. 2022.03.22 10:56 Nicolae
    Interesant, cine sta pe spate?
  3. 2022.03.22 10:57 Fima
    Care este scopul. Eu nu intaleg!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.