Transnistria şi Găgăuzia

ORGANIZAȚII NONGUVERNAMENTALE AU CONDAMNAT ÎNCERCĂRILE DE INTIMIDARE A MASS-MEDIA ÎN GĂGĂUZIA

24 ianuarie, 2024

Organizaţii nonguvernamentale (ONG) din domeniul mass-media au condamnat încercările de intimidare a jurnaliştilor din Găgăuzia şi le cer reprezentanţilor administraţiei autonomiei să înceteze imediat astfel de acţiuni inacceptabile.

După cum transmite „INFOTAG”, într-o declarație a ONG-urilor se constată că portalurile Laf.md și Nokta.md au fost supuse amenințărilor și presiunilor din partea autorităților autonomiei, în special din partea consilierului bașcanului Mihail Vlah, care este responsabil de relațiile publice și cu mass-media.

Autorii declarației și-au exprimat solidaritatea cu jurnaliștii din Găgăuzia și cer „încetarea imediată a practicilor ilegale”.

ONG-urile au solicitat organele de drept din Republica Moldova să ia act de ceea ce s-a întâmplat și să inițieze proceduri legale pentru tragerea la răspundere a autorului amenințărilor.

Declarația a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, RISE Moldova, Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Presei Electronice, Centrul Acces-Info și asociația MEDIA GUARD.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.01.24 18:47 Fima
    Foarte bine ca inca mai exzista solidaritatea.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.