Transnistria şi Găgăuzia

VICE-MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL RUSIEI: RUSIA ARE TOATE POSIBILITĂȚILE DE A APĂRA LOCUITORII TRANSNISTRIEI

15 februarie, 2024

Vice-ministrul afacerilor externe al Rusiei, Mikhail Galuzin, consideră că Rusia ”are toate posibilitățile de a apăra locuitorii Transnistriei în cazul încercărilor de soluționare prin forță a problemei transnistrene”. Potrivit ”INFOTAG”, el a declarat acest lucru într-un interviu acordat portalului ”Izvestia”, exprimând îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca Chișinăul să urmeze calea Ucrainei și să se hotărască asupra unui conflict în Transnistria.

”Suntem extrem de îngrijorați de o astfel de posibilitate și am spus întotdeauna clar că încercările de soluționare prin forță a problemei transnistrene sunt contraproductive. Ne așteptăm ca la Chișinău să înțeleagă ce ar putea însemna un scenariu militar pentru Moldova”, a spus diplomatul, confirmând că ”orice acțiuni care ar reprezenta o amenințare la adresa militarilor ruși sau a concetățenilor (din regiune - n.r.) vor fi considerate în Moscova în conformitate cu dreptul internațional drept un atac asupra Rusiei”.

Potrivit spuselor sale, ”regimul Sandu se deosebește nu numai printr-o retorică anti-rusește agresivă, ci și prin luări de poziție concrete ostile, alăturându-se sancțiunilor ilegale pe care Vestul colectiv încearcă să le impună Federației Ruse”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.