Transnistria şi Găgăuzia

​NEGOCIATORUL PRINCIPAL AL TRANSNISTRIEI, VITALI IGNATIEV, DAT ÎN URMĂRIRE ÎN UCRAINA

01 aprilie, 2024

Negociatorul principal al Transnistriei, Vitali Ignatiev, a fost dat în urmărire în Ucraina. Conform informațiilor din presa ucraineană, Ignatiev este acuzat de „ascunderea față de organul de urmărire penală”.

Potrivit presei, Ignatiev a fost dat în urmărire după ce nu s-a prezentat în ianuarie la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) din Vinnița, în urma unei citări. Acesta era convocat să dea declarații în cadrul unei anchete penale împotriva sa. El este acuzat de „declarații publice privind frontierele teritoriului sau frontiera de stat a Ucrainei, încălcând prevederile Constituției Ucrainei” și „activități de informare în colaborare cu statul agresor și administrația sa de ocupație, în scopul susținerii țării agresorului”. Conform Codului Penal al Ucrainei, în primul caz se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 15 ani, iar în al doilea - de la 10 la 12 ani.

Ignatiev s-a născut în regiunea Odesa a Ucrainei. La invitația SBU, el nu a răspuns și a refuzat ferm să răspundă la întrebările jurnaliștilor la acest subiect. A fost dat în urmărire pe teritoriul Ucrainei, dar nu și în urmărire internațională. Autoritățile ucrainene nu s-au adresat autorităților din Moldova cu o cerere de reținere și extrădare a lui Ignatiev.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.01 12:45 Paulina
    Saracu el este saracu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.