Transnistria şi Găgăuzia

AUTORITĂȚILE GĂGĂUZIEI SUNT ÎNGRIJORATE DE DECIZIILE GUVERNULUI DE A DESFIINȚA JUDECĂTORIA DIN VULCĂNEȘTI ȘI DE A-L SUBORDONA ACELUI DIN COMRAT

05 aprilie, 2024

Vineri, a avut loc o întâlnire de lucru la Comrat între Bașcanul Găgăuziei, deputații Adunării Populare, membrii Comitetului Executiv cu primarii, președinții și consilierii consiliilor locale, precum și reprezentanții Consiliului Bătrânilor din Găgăuzia. Acest lucru a fost comunicat de Bașcanul Evghenia Gutul pe canalul său de telegram.

Potrivit afirmațiilor sale, aceasta se referă la „reforma justiției pe care autoritățile centrale o efectuează fără a ține cont de statutul legal special al Găgăuziei”.

„Tribunalul de primă instanță din Vulcănești este amenințat - doresc să-l subordoneze celui din vecinătatea Cahulului. De asemenea, au fost exprimate planuri de unificare a curților de apel din Comrat și Cahul”, - a reamintit oficiala, interpretând acestea „ca un alt pas al autorităților centrale către distrugerea Găgăuziei”.

Potrivit bașcanului, „PAS și președintele Sandu își continuă consecvent procesul de confiscare a drepturilor și competențelor autonomiei”.

„Deputații din fracțiunea partidului aflat la guvernare își declară deja deschis obiectivele - transformarea Găgăuziei într-o regiune obișnuită cu caracteristici etnoculturale”. Protejarea statutului legal special este o sarcină comună pentru noi. Autoritățile executive, legislative și locale ale Găgăuziei, întreaga noastră societate trebuie să se unească pentru a putea transmite copiilor noștri o Găgăuzie puternică și autonomă”, - a concluzionat Gutul.

Ședința a avut loc cu ușile închise. Reprezentanții presei au fost rugați să părăsească sala la începutul ședinței, în pofida protestelor jurnaliștilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.