Transnistria şi Găgăuzia

AUTORITĂȚILE DIN MOLDOVA CONSIDERĂ CAZUL CU DRONA CARE A ATACAT O UNITATE MILITARĂ ÎN TRANSNISTRIA O PROVOCARE

08 aprilie, 2024

Autoritățile moldovenești consideră o provocare cazul cu drona care a atacat o unitate militară în regiunea transnistreană. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost declarat de către premierul Dorin Receanu.

„Ne confruntăm cu încă o provocare obișnuită. Să evaluăm reacția societății, care deja înțelege realitatea. Aceste provocări nu mai pot provoca panică sau frică”, a spus premierul, subliniind că Rusia susține astfel de provocări. Biroul pentru Reintegrare a declarat, de asemenea, că în regiunea transnistreană „provocările continuă”.

„După cum s-a spus anterior, în regiune continuă o serie de provocări, menite să stârnească panică și tensiune, inclusiv pentru atragerea atenției asupra regiunii. Doar organele competente de aplicare a legii, care nu au acces în această zonă, pot investiga circumstanțele”, au declarat din Biroul pentru Reintegrare, subliniind că autoritățile competente analizează toate imaginile și informațiile apărute.

Vineri seara, pe 5 aprilie, Serviciul de Securitate din autoproclamata RMN a informat că „pe 5 aprilie, la ora 14:35, o dronă kamikaze a atacat o unitate militară în raionul Rîbnița.

„Ținta a fost o stație radar, care a suferit daune minore, nu există victime. La fața locului lucrează un grup operațional de investigație. A fost inițiat un dosar penal”, se arată în comunicat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.