Transnistria şi Găgăuzia

BAȘCANUL GĂGĂUZIEI A CHEMAT DEPUTAȚII DIN FOSTUL PARTID „ȘOR” SĂ ÎMPIDICE INTRAREA MOLDOVEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

08 aprilie, 2024

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a chemat parlamentarii de la fostul partid „Șor”, declarat neconstituțional în iunie 2023, să împiedice intrarea Moldovei în Uniunea Europeană. După cum relatează INFOTAG, Guțul a scris pe rețelele sociale că în întâlnirea cu deputații Marina Tauber, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Foteccu și Petru Jardan a afirmat ”necesitatea de a se uni și de a spune un „nu” germ intrării în UE”.

În opinia lui Guțul, ”este necesar să ne unim în fața noilor provocări, pentru ca poporul multinațional al Moldovei să prospere”.

De asemenea, s-a plâns că ”este supusă urmăririi penale la comanda directă a președintei Maia Sandu, căreia nu-i place cum Găgăuzia își construiește activ relațiile de bună vecinătate cu Rusia”.

Guvernatorul a declarat și îngrijorarea sa față de faptul că ”vocile care cer intrarea Moldovei în componența României devin tot mai puternice”„.

”Aceasta va duce la consecințe catastrofice pentru țara noastră multinațională. Trebuie să spunem un „nu” ferm intrării Moldovei în UE. Consider că trebuie să insistăm ca întreaga conducere a partidului PAS, care exercită presiuni asupra opozanților săi, să fie trasă la răspundere conform legii. Guvernul intenționează să escaladeze situația în Găgăuzia, iar ultima reformă judiciară, care presupune lichidarea instanțelor din autonomie, este dovada acestui lucru”, a declarat Guțul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.