Cultură şi sport

LA CHIŞINĂU A FOST INAUGURATĂ O EXPOZIŢIE DE CARTE CONSACRATĂ ANIVERSĂRII A 25-A A RELAŢIILOR DIPLOMATICE MOLDO-CHINEZE

30 ianuarie, 2017

La Chişinău a fost inaugurată o expoziţie de carte consacrată împlinirii a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Moldova şi China.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, la vernisarea expoziţiei, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în RM, Zhang Yinghong, a spus că în anul 1991 China a recunoscut independenţa Moldovei şi a stabilit relaţii diplomatice cu ea.

„În cei 25 de ani, contactele devin tot mai bune, consolidându-se prin încrederea politică. De atunci ţările noastre se dezvoltă şi continuă să coopereze tot mai mult. Moldov aşi China sunt dispuse să depună eforturi comune pentru consolidarea prieteniei şi pentru dezvoltarea cooperării spre binele ambelor ţări”, a spus diplomatul.

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a spus că „Republica Chineză este un partener important pentru Moldova”.

El şi-a exprimat speranţa că „în anul curent cele două ţări vor avea mai multe perspective de dezvoltare a relaţiilor diplomatice”.

Secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a spus că „în ultimii ani, în Moldova au fost mai multe proiecte care au fost realizate în colaborare cu Ambasada Chinei şi au fost multe evenimente în domeniul culturii, inclusiv participarea colectivelor chineze la festivalul Mărţişor”.

Vicedirectorul „Poşta Moldovei”, Ludmila Buzu, a spus că, cu ocazia aniversării relaţiilor diplomatice, a fost lansată ştampila cu obliterare specială ,,25 de ani de relaţii diplomatice Republica Moldova – Republica Populară Chineză”, elaborată de „Poşta Moldovei” cu reprezentarea Cetăţii Sorocii şi Oraşului Interzis de la Beijing, aplicată pe plicul cu desen special, ce include mai multe state cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relaţiilor diplomatice în anul 1992.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.31 19:47 Fima
    Noi trebue sa fim fericit ca China este cu noi< cu statu Republica Moldova!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.