Cultură şi sport

LA CHIŞINĂU A FOST DAT START SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

05 decembrie, 2017

Luni seara, la Chişinău a fost dat start sărbătorilor de iarnă şi a fost inaugurat Pomul de Crăciun. Potrivit agenţiei INFOTAG, evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

La inaugurarea Pomului de Crăciun, primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a subliniat că „sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase, fiind aşteptate cu nerăbdare atât de copii, cât şi de cei mari”.

„Inaugurăm acest brad pentru a întâlni spiritul Crăciunului cu inimă deschisă şi cu pace în suflet. Îmi doresc ca fiecare din noi să ne bucurăm de luminile acestui brad şi de feeria sărbătorilor de iarnă. Personal consider că oraşul Chişinău merită tot ce este mai bun şi mai frumos. Şi voi lupta pentru aceasta atâta timp cât am onoarea să conduc municipiul Chişinău”, a spus Silvia Radu.

În acelaşi timp, un grup de activişti ai Partidului Liberal au încercat să perturbeze ceremonia, atrăgând atenţia la problemele legate de instalarea bradului şi la gestionarea necorespunzătoare a oraşului de către primarul interimar, care, în opinia lor, a fost numit ilegal. Liberalii au venit cu pancarte pe care scria: „În pofida bradului oligarhic, Chișinăul rămâne în întuneric”.

„Ceea ce face Silvia Radu este un dezmăţ. Ea nici pe departe nu este un bun manager după cum se laudă în interviurile comandate, plătite cu mii de euro, ba dimpotrivă. Am văzut cum conduce primăria, la ce duc propunerile sale neadecvate”, a spus deputata Alina Zotea.

Tradiţional, sărbătorile de iarnă la Chişinău urmau a fi inaugurate pe 1 decembrie. Însă bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, a ajuns la Chișinău cu întârziere și cu multe crengi rupte. Bradul a fost demontat, iar în central capitalei a fost instalat un brad de 17 metri, care a fost tăiat din curtea unei foste grădinițe. Silvia Radu a spus că ea personal a achitat pentru pom 10 mii de lei, iar înțelegerile au fost ca banii să fie donați în scopuri caritabil

Primarul interimar a mai spus că a fost creată o comisie specială pentru a stabili cine se face vinovat de faptul că bradul din Ucraina a fost adus într-o stare deplorabilă şi cum să fie recuperaţi circa 50 mii lei în bugetul municipal.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.