Cultură şi sport

CENTRUL DE STUDII ÎN INTEGRARE EUROPEANĂ ORGANIZEAZĂ UN CONCURS DE ESEURI PENTRU STUDENȚI ȘI MASTERANZI

06 aprilie, 2018

Centrul de Studii în Integrare Europeană în colaborare cu Centrul de Studii Europene/UAIC anunță organizarea unui concurs de eseuri pentru studenții și masteranzii din Moldova privind Uniunea Europeană.

Solicitată de INFOTAG, reprezentanta centrului, Sabina Nistrean, a comunicat că acest concurs se desfășoară în două etape: una națională și alta internațională. Faza națională presupune înscrierea lucrărilor, evaluarea și selecția lor și susținerea orală a acestora, iar primele trei lucrări premiate vor fi luate în considerare pentru faza internațională.

„Lucrările redactate de participanți trebuie să reflecte unul dintre următoarele subiecte actuale legate de Uniunea Europeană: Ce fel de Europă își doresc tinerii și care sunt oportunitățile sau constrângerile oferite de spațiul european de astăzi; Ce fel de provocări apar în contextul noilor realități economice și sociale din UE; În ce mod se regăsesc tinerii în modelul european actual de integrare”, a spus ea.

Potrivit ei, la competiție pot participa studenți înscriși în cicluri universitare de licență și de master, iar eseurile vor avea un singur autor și trebuie scrise în limba română, să conțină 800-1500 de cuvinte și trebuie să îmbrace forma unui eseu argumentativ.

„Exprimarea trebuie să fie clară și să aibă cursivitate logică. Pentru susținerea ideii propuse prin eseu, se vor cântări puncte de vedere diferite, incluzând atât argumente, cât și contra-argumente, în vederea conturării unui punct de vedere pertinent”, a remarcat Nistrean.

Participarea la concurs este gratuită. Cererile pot fi depuse până pe 30 aprilie. Fiecăruia dintre participanții selectați i se va acorda un certificat de participare. Câștigătorii fazei locale vor primi diplome și vor putea participa, cu lucrările traduse în limba engleză, la faza internațională. Primele cinci lucrări premiate la faza internațională vor primi premii speciale.

Competiția face parte din ansamblul de evenimente incluse în proiectul ENACTED – European Union and its neighbourhood. network for enhancing EU’s actorness in the eastern borderlands (2017-2625), cofinanțat de Uniunea Europeană.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.06 16:50 Elena
    Este interesant, anume pentru cei care au sanse sa chistiga concurs.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.