Cultură şi sport

ORAŞUL NIPON TOMI VA OFERI ÎN DAR MOLDOVEI 100 DE PUIEŢI DE SAKURA

24 octombrie, 2019

Oraşul nipon Tomi va oferi în dar Moldovei 100 de puieţi de sakura. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe facebook Preşedintele Igor Dodon, care a spus că iniţiativa a venit din partea primarului oraşului, Toshio Hanaoka, cu care a discutat perspectivele de cooperare.

„Acesta este unul din orașele gazdă ale echipei olimpice naționale pentru Jocurile Olimpice și Paraolimpice din vara anului 2020. Am salutat intenția primăriei de a oferi o donație de 100 de pomi sakura țării noastre în primăvara anului viitor pentru a marca numărătoarea inversă de 100 de zile până la începerea Olimpiadei, acest gest simbolizând un pod de legătură culturală între popoarele noastre”, a scris Dodon.

El a mai spus că, în cadrul vizitei, a oferit un lot de vinuri de calitate superioară, cu autograful Președintelui „Pentru prietenia poporului Republicii Moldova și orașului Tomi”, care urmează a fi licitate, iar fondurile colectate vor fi direcționate pentru depășirea consecințelor taifunului Hagibis, care a afectat recent Japonia, provocând daune materiale inclusiv orașului Tomi.

Potrivit lui, la 6 octombrie 2017, primarul de Tomi a semnat un Memorandum de Înțelegere cu primarul municipiului Cahul, în cadrul unei vizite în RM. Următoarea vizită în Moldova a delegației japoneze este preconizată pentru prima jumătate a anului viitor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.