Cultură şi sport

​UN DEPUTAT PAS PROPUNE CA SALARIILE ARTIŞTILOR DE LA TEATRUL DE OPERĂ ŞI BALET SĂ FIE TRIPLATE

11 februarie, 2020

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, consideră că salariile artiştilor de la Teatrul de Operă şi Balet trebuie triplate.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat pe reţelele sociale că "veniturile Teatrului doar din chirie depăşesc 1,8 mil. lei pe lună", în timp ce "artişti sunt plătiţi cu 3500-4000 lei, sub salariul mediu pe ţară".

"Holurile sunt semiîntunecate, mobilierul din secolul trecut, clădirea are nevoie de reparaţie, faţada e sură şi tristă, tavanul s-ar putea să cadă în cap odată şi odată. Spre deosebire de clădirea preşedinţiei de peste drum,este clar că se economiseşte pe tot ce e posibil", a scris deputatul.

Potrivit lui, "clădirile administrative, de la Preşedinţie la Procuratura Generală, lucesc, proaspăt reparate, iar teatrele, muzeele, sălile de concert sunt triste, apropiindu-se de ruină".

"Peste 1,8 mil. lei pe lună - nu spun că e mult sau puţin. Spun că aceşti bani trebuie utilizaţi în beneficiul celor ce lucrează la Teatru. Salariile artiştilor trebuie triplate. Ca şi oficialii, ei nu sunt atât de mulţi. Nu avem sute de mii de artişti. Şi, spre deosebire de politicieni, ei ne aduc lumină în suflet. Într-o ţară care se respectă, să fii artist la Operă sau la un Teatru Naţional este o onoare şi mândrie", susţine Alaiba.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.11 12:58 Stanislav
    Nu cred ca buget are asa posibilitatea, acolo este deficit fata de PIB mai mare ca 3%.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.