Cultură şi sport

MINISTERUL JUSTIȚIEI INTENȚIONEAZĂ SĂ TRANSFERE RESPONSABILITATEA PENTRU DOMENIUL MASS-MEDIA ÎN JURISDICȚIA SA

24 noiembrie, 2020

Ministerul Justiției elaborează noi reglementări pentru a transfera responsabilitatea pentru politica mass-media în jurisdicția sa. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta marţi a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, la deschiderea Forumului Mass-Media din R. Moldova.

El a spus că una dintre problemele din acest domeniu este „neclaritatea în ceea ce privește care instituție este responsabilă pentru promovarea politicii în domeniul mass-media”.

„În această privință, aș dori să vă informez că Ministerul Justiției a lansat proceduri pentru modificarea cadrului de reglementare al Guvernului, astfel încât acest domeniu să fie în mod clar sub jurisdicția Ministerului Justiției, ceea ce este foarte important în construirea statului de drept”, a spus Nagacevschi.

El consideră că „cu cât societatea civilă exercită o presiune mai mare asupra sistemului politic, asupra Consiliului Audiovizualului, cu atât sunt mai multe șanse să se revină la normalitate”.

„Dar acest lucru nu înseamnă că este necesar să fie anulate careva garanții pentru membrii Consiliului, întrucât acest lucru poate duce la o situație periculoasă când la fiecare câțiva ani organul va trebui să-și modifice componența. Este necesar să facem careva presiuni, pentru a-i învăța cum să respecte legislația democratică și să protejeze libertatea de exprimare”, a spus ministrul Justiției.

În același timp, el consideră că în domeniul mass-media „nu trebuie de implicat cu măsuri restrictive și agresive”. Ministrul aprobă abordarea, potrivit căreia „știrile false sunt combătute prin divulgarea publică”.

„Astfel educăm societatea. Deoarece impunând restricții, creăm precedente care pot fi apoi utilizate cu rea intenție. Pentru mine, libertatea presei reprezintă fundamentul pentru care trebuie să luptăm împreună”, a spus ministrul Justiției.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.24 18:40 Serhio
    Este propunere bune si corecta!
  2. 2020.11.27 09:32 Pavel
    Sunteti bravo, dl Nagacevschi!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.