Cultură şi sport

MINISTERUL FINANȚELOR VA COLABORA CU ORGANIZAȚIA NONPROFIT JUNIOR ACHIEVEMENT ÎN EDUCAȚIA FINANCIARĂ

19 martie, 2024

Ministerul Finanțelor a semnat un acord de colaborare cu organizația Junior Achievement Moldova (JA) în domeniul educației financiare. După cum transmite serviciul de presă al ministerului pentru INFOTAG, acest document are drept scop stabilirea bazelor unui parteneriat durabil în promovarea finanțelor publice și a comportamentului financiar responsabil în rândul populației.

Ministerul și JA Moldova vor acorda asistență reciprocă în organizarea de evenimente și proiecte comune pentru dezvoltarea abilităților financiare ale tinerilor, atrăgând specialiști în activități de mentorat.

„Importanța educației financiare în domeniul finanțelor publice devine crucială în dezvoltarea unei societăți durabile. Un cetățean informat înțelege nu doar conceptele de bază ale gestionării banilor personali, ci și mecanismele și consecințele deciziilor financiare la nivel guvernamental. Cunoștințele în acest domeniu îi permit cetățeanului să evalueze politica fiscal-bugetară, să înțeleagă bugetul de stat și să participe activ la procesul democratic, luând decizii fundamentate cu privire la cheltuieli și taxe”, a declarat la ceremonia de semnare a acordului ministrul finanțelor, Petru Rotaru.

INFOTAG: JA Moldova este o organizație non-profit, a cărei misiune este să motiveze și să pregătească tineretul pentru afirmarea sa în economia de piață. Junior Achievement activează în Moldova din 1995 și este membru al rețelei JA Worldwide, prezentă în 115 țări.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.19 17:59 Fima
    Aici un piar gol...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.